Meillä on kaikenlaiset treenailut jääneet hävettävän vähiin jo pitkän aikaa. Syksyllä kävin kyllä Dinon kanssa koirakoulussa, mutta sen jälkeen häätouhut veivät melkein kaiken ylimääräisen ajan ja sitten kakara teloikin polvensa. Kaiken sen jälkeen takki oli niin tyhjä, että vaikka aikaa olisi ollutkin niin motivaatio oli miinuksen puolella.

Erilaisia aktivointitemppuja ollaan kyllä harjoiteltu molempien poikien kanssa. Laku on oppinut sulkemaan keittiön kaapin oven. Dino osaa nostaa korttipakasta kortin ja näyttää kummassa kädessä on makupala ja sen semmoista.

Nyt kun olen itse ollut sairaana viimeisen kaksi viikkoa ja lenkkeilyt ovat jääneet aika lailla minimiin, on täytynyt rasittaa poikien päänuppia. Nyt ollaankin sitten treenailtu tokoa. Lakun kanssa ollaan kerrattu vanhaa, lähinnä kaukokäskyjä, paikallamakuuta, luoksetuloa ja seuraamista. Laku on ollut ihan innoissaan reenaamisesta tauon jälkeen. Esimerkiksi seuraaminen on ollut nyt ehkä parempaa kuin ikinä, innokasta loistavalla kontaktilla.

Dinon kanssa treenataan maahanmenoa, jonka opettelu on ollut hävettävän huonoilla kantimilla. Paikallamakuun alkeet ovat myös työn alla, siinä onkin opettelemista koska Dino on niiiin kovasti mamman perään. Täytyy edetä pienin askelin, lisätä ensin aikaa vähän kerrallaan ja sitten matkaa pikkuhiljaa.

Seuraaminen Dinolla ei ole ongelma, koska se pitää luontaisesti ihan mahtavaa kontaktia. Oikea seuraamispaikka on varmaan se suurin asia mitä pitää hioa. Dino tuppaa välillä menemään liian eteen seuraamaan ja poikittaa mun eteen. Parempi niin kuitenkin, ennemmin liikaa intoa ja loistava kontakti kuin laiskaa perässäraahustamista.

Dinon kanssa ollaan myös alettu harjoitella noutokapulan pitämistä. Luultavasti noudon opettaminen Dinolle tulee olemaan aika lailla piece of cake, se kun tykkää muutenkin kanniskella keppejä/leluja/kenkiä/ihan mitä vaan suussansa. Dino ottaa kapulan suuhun mukisematta ja vähä vähältä pidennetään pitoaikaa. Dino tykkää vetoleikeistä ja sillä on taistelutahtoa reilusti, joten ainoa ongelma voi tulla siitä kun pitää luovuttaa kapula pois... Täytyy vaan näissä alkeisharjoituksissa palkata reilusti joka kerta kun Dino luovuttaa kapulan nätisti, toistaiseksi se ei ole alkanut taistella kapulasta.

Laku pääsee huhtikuun lopussa mejä-kurssille, se voi olla herran mieleen koska se rakastaa käyttää nenäänsä ja rakastaa kulkea metsässä. Haliberni-keikkoja olisi myös tiedossa taas, joten aktviteettia riittää kevään mittaan.