Kevät senkun etenee ja kesä lähestyy! Onneksi kurakelit menivät aika nopeasti ohi. Kahden koiran peseminen lenkin jälkeen ei ole mitään herkkua, vaikka molemmat kauniisti ja kärsivällisesti suihkun aikana seisovatkin.

Eilen käytiin koko perheen voimalla tutustumassa isännän työpaikkaan, kun sattui olemaan vapaata molemmilla. Isännän työkaverit olivat pyytäneet koiria näytille, kun olivat nähneet joitain kuvia niistä. Lakun mielestä oli älyttömän kivaa, kun oli paljon uusia rapsuttajia ja Mandykin meni kiinnostuneena nuuskimaan mukavia setiä. Hymy Illansuussa kävin lenkkeilyttämässä koirat eriksensä, vähän laatuaikaa molemmille. Lakun kanssa mentiin enin osa lenkistä hölkäten. Ajattelin alkaa vähän kohentamaan sekä omaa että koiran kuntoa näin kesän lähestyessä. Mandyn kanssa tehtiin rauhallisempitahtinen nuuskuttelulenkki, Mandy on narulenkeillä vähän perässävedettävää mallia...

Parina päivänä ollaan käyty metsälenkkeilemässä, toissa päivänä oltiin kaksi tuntia ja naapuri oli labbistensa kanssa mukana. Kyllä oli menoa ja meininkiä, ja koirat sen jälkeen aika puhki.

Tänä aamuna sitten totesin, että neitokaisella on alkanut juoksu. Vähän sitä ounastelinkin jo etukäteen, kun Laku on viimeisen parin päivän aikana osoittanut kiinnostusta neidon peräpäähän ja eilen illalla Mandy alkoi hyppiä Lakun selkään. Laku ei ole vielä yrittänyt mitään sinne päinkään eikä ole sen kummemmin noteerannut asiaa, korkeintaan nuuskaisee ohimennen.  Kyllä ne silti erilleen laitetaan nyt jo aina silloin, kun ei olla paikanpäällä vahtimassa.

Sunnuntaina ajattelin lähteä Lakun kanssa mätsäriin Hämeenlinnaan, tekisi hyvää käydä vähän treenaamassa ennen kesän näyttelyitä. Juoksuinen neitokainen saa kyllä jäädä kotiin isännän kanssa.