Sunnuntaina käväistiin Porvoossa näyttäytymässä. EH tuli, moitteita liian tummasta väristä ja vaaleista silmistä (?!) sekä vähän löysistä etuliikkeistä. Taisi olla toinen kerta, kun virallisissa kehissä ylipäänsä mainittiin mitään värityksestä. Tummahan tuo on, ei sille mitään voi. Kehäesiintyminen ja varsinkin juokseminen sujui ihan vähän paremmin kuin Tervakoskella, löytyi sitä liikettäkin sieltä tällä kertaa.  

Eilen ostin Lakulle puisen noutokapulan, ajattelin huvikseni kokeilla tuleeko semmoisen noutamisesta yhtään mitään. Viime talvena opetin Lakulle noutamista naksuttimen avulla, luontaisesti sillä ei juuri noutamishaluja ole. Silloin noutoesineenä käytin nahkaista motivaatiopatukkaa, se oli tarpeeksi kiinnostava juttu noudettavaksi.

Löinpä sitten eilen sen kapulan Lakun eteen ja otin naksun käteeni. Laku oli heti tökkimässä kapulaa kuonollansa. Naksuttelin kiinnostuksenosotuksista muutaman kerran ja kokeilin seuraavaa vaihetta. Otin kapulan käteen ja ojensin herran turpavärkin alle. Kas vaan, Laku otti sen heti suuhunsa nätisti. Ja taas naks ja namia. Seuraavaksi laskin kapulan lattialle uudestaan. Herra meni ja otti kapulan ihan ite suuhunsa ja ilman pyyntöä toi sen mulle!  Muutaman kerran kokeilin sitten uudestaan, laitoin kapulan joka kerta vähän kauemmaksi. Hämmästyttävän hyvin Laku osasi ottaa kapulan maastakin nätisti, pari kertaa otti päästä kiinni, mutta silloin ei palkintoa herunut. Kun otti keskeltä suuhunsa ja toi mulle, sai hurjat kehut ja kourakaupalla Froliceja.