Torstaina koirakoulussa treenailtiin pitkät pätkät seuraamista, käännöksiä ja liikkeestä seisomista sekä maahanmenoa. Ilmeisesti jotain olen tehnyt oikein tuon koiran kanssa, koska ensimmäisen kerran onnistui jättävät liikkeet ihan kertakäskyllä!

Liikkeestä seisomista olen kouluttaja-Erjan oppien mukaan opettanut niin, että sanon käskyn "seiso" ja samalla tuuppaan koiran suuhun namin. Itse liikun vähän eteenpäin ja palaan koiran viereen palkitsemaan sen, olettaen että on pysynyt paikoillaan. Liikkeestä maahanmenon harjoittelu aloitettiin niin, että kädessä olevalla namilla houkuttelin Lakun maahan ja siitä taas jatkoin matkaa eteenpäin ja palasin palkkaamaan. Nyt riitti jo pelkkä maahan -käsky, namilla houkuttelua ei tarvinnut.

Seisominenkin alkaa sujua, kontakti on hyvä ja samoin seuraamispaikka. Välillä tuppaa vähän jätättämään, siihen sain neuvoksi nopeuttaa itse tahtia eikä jäädä odottelemaan koiraa. Parhaiten seuraaminen sujuu edelleen sillä, että pidän namia houkuttimena, mutta eipä me kovin kauaa olla vielä "oikeaopppista" seuraamista harjoiteltukaan. Laku on kyllä alkanut hokata idean hyvin,  välillä se lenkilläkin tarjoaa ihan oma-aloitteisesti upeaa seuraamista upealla katsekontaktilla

Eilen treenailtiin kotosalla seuraamista, jättäviä liikkeitä, paikallamakuuta ja luoksetuloa. Se on kiva kun itsellä tulee aina vaan enemmän ja enemmän luottamusta koiraan. Välillä kun oli vaihe, että hyvä kun keskellä metsää uskalsi koiran päästää irti, muuten se häippäsi minne sattuu. Nyt voi hyvillä mielin pitää koiraa irti ja treenata omalla takapihalla, tai vaikka siellä kentällä muiden koirien läsnäollessa...

Ollaan tässä tokoharjoittelun lisäksi treenattu kehässä juoksemista, että saisi Lakulle vähän iloisempaa meininkiä esiintymiseen. Olen yrittänyt saada siitä juoksemisesta tosi riemukasta yhteistä tekemistä hurrrjalla kehumisella ja runsailla nameilla. Paljon paremmalta näyttää nyt jo, toivottavasti homma toimii myös seuraavan kerran tosipaikan tullen!