Tänään oli toinen kerta koirakoulua. Aluksi treenattiin perusasentoa ja kontaktin pitämistä. Siinä meillä on harjoittelemista, kontakti pysyy kyllä suht hyvin mutta perusasento tuppaa olemaan vähän vino. Tämäkin on peräisin siitä, kun ei alunperin ole opettanut liikettä niinkuin pitäisi. Eiköhän se siitä kun jaksaa vaan hioa. Seuraavaksi harjoiteltiin taas seuraamista, se sujui paljon paremmin kuin viimeksi, myös muiden ohitukset.

Luoksetuloharjoituksia tehtiin lyhyellä matkalla, viiden askeleen päästä. Mä varmaan virnuilin kuin idiootti kentällä, kun Laku pysyi paikoillaan istumassa hievahtamatta ja tuli joka kerta suoraan sivulle, kun kutsuin!!!! Vuosi sitten se olisi singonnut vieressä treenanneen nartun tykö tai jonnekin pusikkoon haistelemaan jänniä uusia hajuja.

Estehyppy oli ohjelmassa seuraavaksi. Upeasti sujui siihen nähden, ettei sitä ole harjoiteltu tätä ennen kuin kerran viime syksynä. Pari kertaa hypättiin niin, että Laku oli narussa ja mä juoksin vierellä. Sitten kokeiltiin niin, että Laku istui esteen taakse, kouluttaja otti makkaranpaloja ja laittoi niitä kuppiin, jonka vei esten toiselle puolelle. Käskystä Laku hyppäsi reippaasti esteen yli, makkaroiden kimppuun.

Lopuksi oli paikallamakuuharjoitus. Laku makasi nätisti paikallaan, vähän käänsi päätänsä kun muut koirat rivissä nousivat seisomaan, kuljeskelivat tai haukkuivat. Mä olen niiiiiin tyytyväinen ja taas tulee lisää intoa jatkaa!