Onpas aika taas rientänyt, viikko meni niin että hujahti! Viime sunnuntaina olin ilman koiraa Tampereella ryhmänäyttelyssä. Hieno päivä oli, ihana Maroussia Halina oli ROP ja Lakun Dior-sisko PN2 saaden ensimmäisen sertinsä!

Meillä seuraava näyttelyvisiitti on tulevana sunnuntaina. Matka vie tällä kertaa Porvooseen. Sittenpä alkaa tämän vuoden näyttelyt melkein olla käyty, yhteen tai korkeintaan kahteen ajattelin Lakun ilmoittaa loppuvuonna. Eipä meillä paljon saavutettavaa ainakaan vielä ole noissa tulevissa isoissa KV-näyttelyssä joten herra saa kasvatella itseänsä ensi vuoden puolelle ja katsotaan sitten uudemman kerran.

Eilen oltiin taasen koirakoulussa. Aluksi tehtiin luoksepäästävyysharjoitus. Viime syksynä koirakoulussa tämä tuotti pikkuisen hankaluuksia. Ei siksi, ettei Laku päästäisi ihmistä tutkimaan itseänsä, vaan siksi että se oli valmis kiipeämään syliin jo kun kouluttaja oli puolessa kentässä tulossa kohti. Nyt se malttoi istua nätisti perusasennossa koko ajan, wow!

Harjoiteltiin seuraamista, tällä kertaa käännöksiä oikealle ja vasemmalle, täyskäännöksiä ja temponvaihteluita, juoksua ja hidasta kävelyä. Hienosti sujui, seuraaminen ja kontaktin pitäminen ovat parantuneet huikeasti. Myös paikallamakuu ja luoksetulo sujuivat hyvin. Paikallamakuussa Laku nousi pari kertaa, mutta meni sitten nätisti uudestaan maahan ja pysyi siellä. Luoksetulossa painotettiin tällä kertaa nopeutta, ja vauhdikkaasti se sujuikin. 

Jokaisen koulukerran jälkeen on ollut tosi hyvä mieli ja luotan joka kerta enemmän ja enemmän Lakuun. Alkuun oli pieni pelko persiissä, kun herra on ollut hieman vilkas ja keskittymiskyky ei ole ollut paras mahdollinen. Nyt voin jo hyvin mielin jättää Lakun odottamaan luoksetulokäskyä tai paikallamakuuseen, ei enää niin paljoa pelota että se sinkoaa paikaltansa häiriköimään muita heti kun silmä välttää.  

Ensi viikolla mennään käymään visiitillä koirahoitolassa, jonne Laku menee hoitoon meidän Kyproksen matkan ajaksi lokakuun alussa. Saa nähdä minkälainen paikka on, mahtavaa että pääsee tutustumaan paikkaan etukäteen ja näkemään ja kuulemaan tarkemmin paikan arjesta. Viikko on kuitenkin pitkä aika Mamman Mussukalle olla hoidossa...