Vuosi sitten otti ja vaihtui, tervetuloa 2011!

Saa nähdä mitä tämä vuosi tuo tullessaan, viime vuonna koirarintamalla tapahtui vallan hurjasti. Lakun ensimmäiset pentueet syntyivät, huhtikuussa käytiin luonnetestissä. Muutamat näyttelytkin tuli kierrettyä, päälimmäisenä jäi mieleen tietysti erkkarin AVO ERI3 :)

Ja sitten se suurin mullistus, kun Dino asteli taloon elokuun alussa. Elämä kahden koiran kanssa on asettunut hyvin uomilleen, ja jatkuu vielä parempana kunhan saadaan tuo Tirppa täyteen iskuun taas.

Dinon tervehtyminen on sujunut aikas hyvin. Polveansa se käyttää jo oikein hyvin eikä se näytä liikkuessakaan muljuvan sivusuunnassa sillä tavalla kuin alkuun. Etujalat ovat olleet ajoittain kipeät, mutta parempaan suuntaan ollaan selvästi menossa. Dinon liikkuminen oli tuossa välillä tosi jäykän näköistä, mutta ei se ole mikään ihme. Kasvava kakara (joka on parissa viikossa kasvanut taas ihan älyttömästi), muutenkin vähän hukassa pitkäksi venähtäneiden kinttujensa kanssa ja melkein tyystin liikuntakiellossa kuukauden ajan. Viimeisen viikon ajan olen päivittäin hieronut Dinon lihaksia ja se on silminnähden auttanut. Lisäksi nyt kun ontuminen on helpottanut, ollaan käyty tekemässä pikkuisen pitempiä kävelyitä päivittäin. Pakkohan se on vähän liikuntaakin alkaa  harjoittamaan, muuten hajoaa sitten joku muu paikka seuraavaksi. Siinä samassa on jalkojen hallintakin alkanut palautua pikkuhiljaa. Hyvää liikuntaa on ollut kahlaaminen hangessa nyt kun on sadellut sopivaa kevyttä pakkaslunta.

Lakun ja Operan jälkikasvua odotellaan lähimmän vuorokauden sisällä. Eilen oli Operalla lämpötila laskenut ja sitten noussut uudestaan, pikapuoliin pitäisi sitten alkaa tapahtua!

Sani-neito kävi ultrassa mutta suureksi suruksemme siellä ei näkynyt elämää. Ilmeisesti astutusajankohta oli sitten kuitenkin liian myöhäinen :( Sani on menossa uusintaultraan vielä, jos silloinkaan ei näy mitään niin sitten ilmeisesti kokeillaan uudemman kerran keväällä.

Tammikuun lopussa meillä olisi tiedossa vuoden ensimmäinen  näyttely, Turku KV. Molemmat pojat on ilmoitettu mukaan kisaamaan, mutta saa nähdä nyt kuntoutuuko Dino niin hyvin että kannattaa viedä kehään. Lakun kanssa sitten ainakin mennään.

Aktiivisempaa touhuakin on tiedossa, molemmat herrat olen ilmoittanut koirakouluun alkaen tammikuun puolivälistä. Dino menee pentukurssille ja Laku aktivointiagility-nimiselle kurssille. Se kuulostaa juuri Lakulle sopivalta, tämmöinen on kurssin kuvaus:

Kurssi sopii kaikille leikkimielisille koirille ja omistajille, sekä pennuille että aikuisille. Kurssilla menemme läpi kaikki tottelevaisuuden peruskäskyt läpi, käyttämällä apuna nameja, leikkimistä sekä agilityn esteitä. Kurssille ei ole taitovaatimuksia.

Sopivaa mielenvirkistystä ja touhua Lakulle, joka ei jaksa keskittyä tokon hiomiseen ;)