Lumet hupenee kovaa vauhtia ja kevättä kohti mennään. Pitkä tauko on ollut blogikirjoittelussa mutta nyt ajattelin kertoilla taas vähän meidän kuulumisia.

Lakun ja Operan pennut muuttivat reilu viikko sitten uusiin koteihinsa. Pennuista neljä jäi Ruotsiin, Chopin-poika muutti Norjaan ja Tosca-tyttönen saapui tänne Suomeen. Kaikilta pennuilta olen saaanut jo kuulumisia ja hyvin on ilmeisesti elo uusissa kodeissa alkanut.

Lakun kanssa käytiin rokotuksilla ja pyysin eläinlääkäriä katsomaan samalla pattia, mikä Lakulla on ollut kyljessä vähän aikaa. Hän epäili että se on joku rasvapatti ja otti ohutneulanäytteen. Patista tulikin ruiskun täydeltä veristä kudosnestettä. Nähtävästi Dino tai jompikumpi naapurin labbiksista on osunut hampaalla siihen ja aiheuttanut ruhjeen. Siihen on sitten kapseloitunut ihon sisälle verta ja kudosnestettä ja tästä johtui patti. Lääkäri punkteerasi kaiken nesteen pois ja käski tarkkailla vähän ettei Laku kyhnytä sitä ja saa aikaan tulehdusta. Muilta osin Laku oli yhtä terve ja reipas kuin ennenkin.

Mamman pikku murheenkryyni Dino sitten... Ensi viikon torstaina lapsi joutuu leikkauspöydälle. Reilu kuukausi sitten kävin näyttämässä Dinon jalkoja yhdelle kasvuhäiriö-expertille ja hän katseli kuvia ja totesi että ristisiteet ovat ainakin toistaiseksi ehjät ja sivusidekään ei enää tuntunut niin löysiltä, mutta polvessa on pieni irtopala nivelnesteessä. Ilmeisesti pala rustoa on irronnut silloin heti kun sivuside repesi, mutta se ei ole niissä ensimmäisissä röntgenkuvissa vielä näkynyt. Lääkäri ehdotti että katsellaan vähän aikaa mihin suuntaan liikkuminen etenee ja jos ontumista vielä tulee, niin irtopala otetaan pois.

Nyt sitten Dino alkoi vähän keventää taas sitä jalkaansa ja lääkärin mukaan paras vaihtoehto on tosiaan poistaa irtopala ja samalla voi katsoa miltä polven sisällä muuten näyttää. Operaatio ei käsittääkseni ole valtavan suuri, ja jos ontuminen loppuu sillä ja päästään kuntouttamaan kakaraa toden teolla sen jälkeen, niin ilman muuta näin toimitaan.