Nyt on kesä saapunut meille, mukanaan melkoiset helteet! Emäntä on innoissaan lämpimistä keleistä, mutta Laku ei niinkään. Pidemmät lenkkeilyt täytyy tehdä joko myöhään illalla tai aikaisin aamulla.

Eilen koirakoulussa tuli koettua onnistumisen iloa, huolimatta kuumuudesta. Viime aikoina ollaan treenattu tiiviisti seiso-käskyä sekä toko- että näyttelyharjoitusmielessä. Harjoittelu on näemmä tuottanut tulosta ja sanan merkitys valjennut koiralle, tänään ensimmäisen kerran Laku nousi seisomaan pelkällä käskyllä ja käsimerkillä, ilman namilla houkuttelua. Harjoiteltiin kaukokäskyjä, ja seisomaannousu onnistui sekä istumisesta että maasta! Toinen mikä onnistui suorastaan paremmin kuin hyvin oli paikallamakuu. Sitä ollaan treenattu kotona ikään kuin "siinä sivussa"; nyt kun on ollut näin upeat ilmat ja oltu paljon pihalla, Laku on ollut vapaana pihassa. Yleensä makaamassa varjossa ja syömässä luuta. Jos on tarvinnut hakea sisältä tai puutarhavajasta jotakin, niin olen käskenyt Lakun maahan ja olemaan paikallaan. Joka kerta se on ollut samoilla sijoillaan.

Nyt kun laiska emäntä saisi uuden vaihteen päälle harjoittelussa, niin voitaisiin päästä suurin askelin eteenpäin. Täytyy ottaa taas itseään niskasta kiinni.

Sunnuntaina oltiin helteisissä tunnelmissa Mynämäen näyttelyssä. Laku sai EH4 avoimessa luokassa. Esiintyminen sujui mun mielestäni oikein hyvin, liikkuminen oli vähän laiskanpuoleista kuumasta kelistä johtuen. Ja toisen kerran peräkkäin arvostelussa mainittiin lyhyet takaliikkeet. Tähän asti askelpituutta on kehuttu, joten mua vähän epäilyttää olisiko tuolla koiralla lihakset takapäässä jumissa. Täytynee ottaa yhteyttä koirahierojaan.