Maanantaina emäntä ja isäntä lähtevät lomailemaan Kyprokselle, Lakullekin tulee lomaviikko treenailusta :) Herra menee siksi aikaa hoitoon Etelä-Hämeen koirahoitolaan  Lento lähtee aamuvarhaisella,  joten vien Lakun hoitolaan jo sunnuntaina illansuussa. Mahtaa olla omituisen hiljaista meillä sunnuntai-iltana kun ei ole koiraa jaloissa pyörimässä.

Eilen oltiin taas koirakoulussa. Seuraamisharjoitukset ovat ilmeisesti tuottaneet tulosta, sillä hyvää kontaktia alkaa jo löytymään ilman namilla houkutteluakin. Ja tällä kertaa Laku meni ensimmäisen kerran liikkeestä maahan ihan pelkällä käskyllä, ilman käsiohjausta tai namia!

Hyppyä harjoiteltiin myöskin, ja se on Lakun mielestä tosi kivaa. Ensimmäisellä harjoitushypyllä esteen ja koiran väliin jäi ilmaa niin paljon, että kouluttaja sanoi että tuolla olisi mennyt yli jo metrisestä pk-esteestä. Täytyy varmaan ensi keväänä pyytää jotakuta käsistään näppärää tekemään meille oma hyppyeste takapihalle. Kyllähän hyppyyttää voi vaikka puunrunkojen tai ties minkä yli, mutta paremmin saisi harjoiteltua kun olisi vähän oikeanlainen este.

Paikallamakuuharjoituksetkin sujuivat hyvin, kerran Laku nousi ylös, kun olin jo tulossa takaisinpäin palkkaamaan, muuten pysyi nätisti paikallaan vaikka vierestä koira nousi ylös ja kuljeskeli edestakaisin. Ensi viikolla treenit sitten jäävät loman takia väliin ja seuraavana torstaina onkin sitten viimeinen koulukerta tällä erää. Harmi juttu, täytyy sitten ahkerasti vaan treenailla kotona ja katsoa jos kevätpuolella pääsisi jonnekin harjoittelemaan lisää. Vaikka sinne kohti tokon alokasluokkaa -kurssille, jos sitä järjestetään taas.

Tilasin juuri itselleni Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan, jospa siitä saisi hyviä vinkkejä omaehtoisiin treeneihin. Ei me nyt valioiksi olla tähtäämässä, mutta ihan mielenkiinnosta on kiva lukea ja oppia itsekin jotain.