Joulukuun puolivälissä alkaneet upeat talvikelit jatkuvat aina vaan! Lunta on varmaan enemmän kuin kahtena viime talvena ja pakkasta on ollut parhaimmillaan (tai pahimmillaan) lähemmäs kolmekymmentä. Onneksi ne päälle kahdenkympin pakkaset hellittivät, koiraa ei kyllä haitannut yhtään mutta emännän liikkuminen ulkona oli pikkaisen hankalaa Michelinukko-varustuksissa...

Meidän vuoden ensimmäinen näyttely on sitten jo tämän viikon lauantaina Turussa. Jonkin verran olen tässä muistutellut Lakulle mieliin näyttelyhihnassa juoksemista ja seisomista.

Muuten ollaan lähinnä juoksenneltu pitkin metsiä ja ulkoiltu naapurin labbisten kanssa pellolla. Metsälenkkien yhteydessä olen kyllä alkanut opettaa Lakulle luoksetuloa eteen istumalla. Tähän mennessä se on tehnyt sen takaa kiertämällä sivulle.

Lueskelin Tie tottelevaisuusvalioksi-kirjaa ja sain siitä hyviä vinkkejä eteen istumisen opettamiseksi ja päätin kokeilla mitä tulee. Metsälenkit ovat hyvä tilaisuus treenailla, Laku kun heittää juoksurinkejä metsässä ja tulee sen jälkeen katsomaan mammaa tuhatta ja sataa. Tähän mennessä olen palkinnut sitä aina välillä suoraan sivulle tulosta, nyt houkuttelin sen namilla istumaan eteen ja kun kuono oli navassa kiinni ja katsekontakti hyvä, niin sai sen palkan. Kun oli tehty jonkinmoinen määrä toistoja, niin  Laku alkoi tarjota eteen istumista jo ihan itse. Vielä lisää toistoja, niin voin alkaa yhdistämään siihen sitä sivulle tulemista myöskin.

Joulukuussa Lakulla kävi tosiaan morsian, ja massu on kuulemma pyöristynyt kivasti, joten jälkikasvua lienee tulossa! Kuunvaihteen tienoilla on odotettavissa juoksuja toiselle morsiamelle, joten jännityksellä odotellaan mitä tuleman pitää.