Kesä on kääntymässä syksyksi pikkuhiljaa. Laku lienee vain mielissään kun kelit viilenee ja tulee TALVI, ihana talvi ja lunta. Emäntä ei ole ihan yhtä innoissaan...

Meillä on ollut aika hiljaiseloa tässä viime aikoina. Tokoa olen Lakun kanssa treenaillut taas pikkuisen enemmän kotioloissa ja kuun lopussa alkaa sitten koirakoulu. Valitettavasti emme kuitenkaan päässeet sinne alokasluokan toko-kurssille, työajat menivät niin että kurssin alusta ensimmäiseen kolmeen kertaan en olisi paikalle päässyt. Eipä siinä sitten olisi paljoa ollut järkeä mennä puolivälistä mukaan, varsinkin kun nyt ei ihan vielä kilpailutasolla olla... Pirkanmaan Sennenin koulutukseen sitten mennään, jatkokurssille.

Kotosalla ollaan tehty kovasti kontaktiharjoituksia ja treenailtu seuraamista, se kun on ollut meillä heikompi kohta. Lisäksi ollaan tehty paikallamakuuharjoituksia, kotona, pihalla, lenkillä, pidempiä ja lyhyempiä pätkiä ja pikkuhiljaa erilaisia häiriöitä lisäten. Tänään saatin hyvä paikallamakuutreeni lenkin varrella, laitoin Lakun makoilemaan kävelytien viereen tehtaan portille, ohitse kulki autoja ja kävelytiellä meni ihmisiä, itse kuljeskelin edestakaisin, kiersin Lakun ympäri ja meni välillä vähän kauemmas ja tulin takaisin. Täydet 2 minuuttia Laku siinä pysyi häiriöistä huolimatta.

Näyttelyitäkin on tiedossa, 29. päivä menemme Valkeakoskelle sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttelyyn ja 30. päivä Tervakoskelle kv-näyttelyyn.

Saapi nähdä mitä kaikkea uutta ja jännää loppuvuosi ja ensi kevät tuo tullessaan, erinäisiä pieniä suunnitelmia olisi kehitteillä mutta niistä tarkemmin sitten jos ja kun on ajankohtaista. Silmänisku